USCH

Hittade död musunge i chipspåse

Thomas Sällströms barnbarn fick sitt livs chock när hon åt nachochips - hon fick hår i munnen. Och i påsen låg en död musunge.

Publicerad 14 mar 2008 16:15
Uppdaterad 14 mar 2008 16:21                                                                                       Foto: PRIVAT

Det var för några veckor sedan som familjen Sällström köpte nachochipsen på ICA. Thomas Sällströms barnbarn som är 16 år är vegan och fick ett hårstrå i munnen efter att ha ätit halva påsen. När hon tittade efter låg där en död musunge.
- Hon mår inte alls bra efter det här, säger Thomas Sällström.
Efter den chockerande upptäckten kontaktade familjen ICA som genast ville komma och hämta påsen men det gick inte Thomas Sällström med på.
- Det känns inte som om de bryr sig om det som hänt. De vill bara klara sig från ännu en skandal, säger han.


Teori

ICA:s teori bakom det inträffade är att en mushona tagit sig in i påsen för att föda men sedan har hon blivit skrämd och lämnat ungen till sitt öde. Musen som hittades i chipspåsen skickades efter upptäckten till Naturhistoriska riksmuseet för artbestämning.
- Var det hela har skett är inte klart, säger Emma Månsson, informatör på ICA.

Engångsföreteelse

Enligt ICA rör det sig om en engångsföreteelse men för säkerhetsskull har de vidtagit åtgärder med fler kontroller för att se till att det inte händer igen.
- Det är verkligen beklagligt det som skett, säger Emma Månsson.
Som plåster på såren har familjen fått 1000 kronor från ICA och blommor. Thomas Sällströms barnbarn har också erbjudits psykologhjälp.


FY FAN, håll ögona öppna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0